| TWELFTH COLLEGE
list of latest announcement

We would like to inform that Universiti Putra Malaysia (UPM) has officially changed its telephone numbers. For further information, please refer to our entity's websites (Faculty / Centre / Institute / Office / Division / College / Service ) via UPM's official website www.upm.edu.my. Any inquires please contact +603-9769 1000.

We apologise for any inconvenience caused.

The merger of UPM Residential Colleges begins on June 15, 2019

Date     : 16 - 19 November 2019
Location: Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Arts And Cultural Centre

Starting 2020 January, complaints regarding damage to college facilities can be filed online.

Therefore, college students can visit the website ekolej.upm.edu.my for complaints without go to the Twelfth College Management Offices.Universiti Putra Malaysia (UPM) mengambil maklum akan status wabak COVID-19 berdasarkan laporan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Ini turut mengambil kira saranan dari KKM berkaitan perhimpunan yang melibatkan orang ramai (mass gathering) bagi mencegah kemungkinan jangkitan COVID-19 berlaku.

Justeru pihak pengurusan UPM mengambil keputusan untuk menangguhkan semua program universiti (persidangan/seminar/bengkel/syarahan awam/syarahan inaugural/kursus/ceramah/forum) termasuk di peringkat PTJ  atau apa-apa aktiviti secara berkumpulan. Takrifan berkumpulan bukan hanya mengambil kira faktor jumlah tetapi ianya dilihat secara keseluruhan iaitu mengambil kira faktor latar belakang peserta, lokasi dan tempoh masa program. Penangguhan ini berkuat-kuasa serta merta sehingga satu tarikh yang akan dimaklumkan kelak kerana mengambil kira keselamatan pegawai UPM dan masyarakat umum.

Warga UPM turut dinasihatkan mengambil langkah pencegahan sebagaimana yang telah dimaklumkan pada hebahan sebelum ini.

Semoga makluman ini mendapat perhatian seluruh warga kampus.

PELAKSANAAN PELAJAR MENGAMBIL BARANGAN KEPERLUAN BAGI PENGOSONGAN BILIK DAN/ATAU MENGAMBIL KENDERAAN DI KOLEJ KEDIAMAN BAGI TEMPOH PERINTAH KAWALAN PENGERAKAN PEMULIHAN PKPP COVID 19.
Merujuk kepada perkara di atas, pihak Universiti Putra Malaysia telah bersetuju untuk membenarkan pelajar UPM untuk memasuki ke kawasan kolej kediaman bagi mengambil barangan atau kenderaan.
Oleh yang demikian, para pelajar yang ingin berbuat demikian diminta untuk mengisi Google Form mengikut kolej masing-masing seperti pautan dibawah; Notis pengambilan disertakan di lampiran.
 
KOLEJ 12
 
Sekian, terima kasih.
"BERILMU BERBAKTI"
Saya yang menjalankan amanah
MOHAMED SHUKRI MOHAMED NOOR
Ketua
Seksyen Perumahan dan Penempatan Pelajar
Bahagian Hal Ehwal Pelajar UPM

Sila isi borang untuk memberi penilaian terhadap perkhidmatan yang diberi oleh Pengurusan Kolej Dua Belas

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyzBGsYK1cSOm5dzlvBGF804tTJPuvLYE0BYM_1wiO6_IeRg/viewform

 

PELAJAR PRASISWAZAH

KOLEJ DUA BELAS

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

Saudara/Saudari,

KEPUTUSAN PERMOHONAN PENGINAPAN DI KOLEJ DUA BELAS, UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA PADA SESI 2021/2022

Dengan segala hormatnya, saya ingin menarik perhatian saudara/saudari berkenaan perkara di atas.

Berikut adalah senarai nama pelajar yang diterima menginap di Kolej Dua Belas, Universiti Putra Malaysia untuk Sesi 2021/2022. Kepada pelajar yang tiada dalam senarai berjaya tinggal kolej, anda dikehendaki mengambil tindakan berikut :

  • Mengisi Borang Rayuan Tinggal Di Kolej (OPR/KOLEJ/BR03/PEN003) atau megisi Google Form kepada pelajar yang masih berminat dan ingin merayu untuk tinggal di Kolej Dua Belas pada Sesi 2021/2022. Borang boleh diperolehi di Pejabat Am Kolej atau di alamat https://forms.gle/mZyXzWkBo7o4SeW58 berikut mulai 28 Jun 2021 jam 10:00 pagi. Borang yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar sebelum atau pada 30 Jun 2021 sehingga jam 05:00 petang. Atau;
  • Mengisi Borang Permohonan Penginapan Tinggal Di Kolej (OPR/KOLEJ/BR01/PEN003) dan Borang Pengesahan Status Penginapan Pelajar (UPM/KK/TAD/BR10) kepada pelajar yang berhasrat untuk memohon menginap di kolej lain pada sesi 2021/2022 dan dihantar terus ke kolej yang ingin dimohon mulai 28 Jun 2021. Atau ;
  • Mengisi Borang Pengesahan Status Penginapan Pelajar (UPM/KK/TAD/BR10) kepada pelajar yang ingin memohon untuk tinggal di luar kampus.

 Kerjasama dan keprihatinan saudara/saudari dalam perkara ini diucapkan terima kasih.

Pusat Pengurusan Wakaf, Zakat Dan Endowmen (WAZAN) Universiti Putra Malaysia (UPM) telah membuka permohonan bantuan zakat pelajar UPM yang mengikuti pengajian Ijazah Sarjana Muda, Ijazah Sarjana dan Doktor Falsafah sejak 11 Oktober 2021 yang lalu.

Permohonan bantuan zakat tersebut dijalankan secara dalam talian mengikut proses yang telah ditetapkan oleh pihak WAZAN UPM. Ianya termasuklah penyediaan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk dimuatnaik sewaktu membuat permohonan.

Pelajar-pelajar UPM yang dikategorikan sebagai asnaf adalah dijemput untuk mengisi permohonan bantuan zakat secara dalam talian ini bermula 11 Oktober sehingga 5 Disember 2021.

 

Please be informed that the online UPM Customer Satisfaction Survey can be used from 26 March 2018. The system can be accessed directly via the link here using a browser on a computer and smartphone.

 

Please click here: Support Services

TWELFTH COLLEGE
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03 - 9769 7362/ 2160
-
WXFZNAS~