Block And Welfare Secretariat | TWELFTH COLLEGE
» ORGANISATION » SEKRETARIAT MTM » Block and Welfare Secretariat

Block and Welfare Secretariat

Sekretariat Blok & Kebajikan bertanggungjawab dalam :-

Membentuk satu jawatankuasa kecil dalam menguruskan perjalanan dan kecemerlangan sekretariat di peringkat kolej dan universiti.

Menghadiri persidangan/mesyuarat/program/seminar/aktiviti dan berkaitan dengan sekretariat.

Membantu MTM dalam menjana kewangan dan menjalankan program.

Menghantar peserta/wakil dalam setiap program yang diadakan di peringkat kolej dan universiti.

Bertanggungjawab memastikan kebajikan dan keselamatan di Kolej 12 berada dalam keadaan baik dan terkawal.

Melantik ketua-ketua aras.

Menubuhkan dan bertanggungjawab terhadap ketua-ketua aras dan perkembangan maklumat serta program-program untuk dilaksanakan oleh mereka.

Bertanggungjawab terhadap blok di Kolej 12.

Mengawalselia dan mengemaskini papan kenyataan di blok-blok Kolej 12.

Bekerjasama dengan Ketua Aras untuk memantau kerosakan setiap peralatan dan kemudahan blok.

Memastikan program dan maklumat dapat disampaikan kepada warga Kolej 12.

Bertanggungjawab terhadap penyertaan peserta/wakil kolej setiap program dalam program berbentuk kebajikan dan kemasyarakatan.

Menjaga kebajikan dan keperluan peserta/wakil yang mewakili kolej.

Bertanggungjawab terhadap pembangunan dan hal ehwal kebajikan dan keselamatan di Kolej 12 dan universiti.

Bertanggungjawab dalam membantu MTM/kolej/universiti dalam menjalankan program / seminar/aktiviti/pertandingan di peringkat kolej dan universiti.

Mengawal selia kebersihan dan bertanggungjawab dalam menjaga bilik MTM.

Sentiasa memaklumkan perkembangan sekretariat kepada top pemantau.

Bertanggungjawab terhadap setiap keputusan yang dibuat oleh MTM.

Menjaga nama baik MTM, Kolej 12 dan Universiti Putra Malaysia.

Updated:: 04/10/2016 [m.ahir]

MEDIA SHARING